TestPlanFor1.0.0

From FreeMind

Revision as of 19:47, 16 October 2013 by Christianfoltin (Talk | contribs)
Jump to: navigation, search

Contents

FreeMind start

New windows launcher for Windows

  • Start of FreeMind under Win32, Win64 with/without Java (32 or 64) resp. JDK (32+64) preinstalled
    Win32: Java embedded OK, Java 1.7.40 preinstalled: OK, Install without Java: OK, Win64: Java embedded: OK
  • Start of FreeMind by double click on MindMaps
    Win32: OK
  • Open Map on already open FreeMind via double click ==> only a single instance opens the map
    Win32: ok
  • Open Maps with different characters: spaces, special chars, etc.
    Win32: ok
  • Open Maps from network drives (how to do this at home?)
    ???

Java embedded on Mac

  • Start FreeMind with/without installed Java/JDK:
    Enable "untrusted" packages in Settings -> Security, Disable 3D in Parallels, OK
  • Try quicklook:
    Mac asks to install Java6, then OK
  • Start via double click:
    OK
  • Open Map on already open FreeMind via double click ==> only a single instance opens the map
    OK
  • Open Maps with different characters: spaces, special chars, etc.
    OK

Modus of FreeMind

  • Change to Browse mode:
    OK, opens empty browse window, maps have to be opened separately

Exports

  • As HTML:
    OK
  • as XHTML (Both versions):
    OK
  • As Applet:
    Win32: Only on a webserver
  • As Flash:
    OK
  • As PNG:
    OK
  • As PDF:
    OK
  • Branch as a new mindmap with links in both directions:
    OK

Imports

  • Folder structure:
    ok
  • Branch:
    ok
  • Linked branch:
    ok


General Tests

  • Export a map as an applet. Does the folding work?
    OK
  • Export a map containing spaces in its file name as an applet. Is it opened?
    OK
  • Restart FreeMind: maps are restored, zooms and last selected, too:
    OK
    • Strange behaviour: when a map is opened via double click, the others are not restored! ==> Change?

Basic Functionality Tests

  • Open Preferences:
    OK
  • Print a map:
    OK, via XPS
  • Create an encrypted node/map and reopen:
    • Insert encrypted node OK, but toggle crypted/encrypted is 'hidden' in the Insert-Menu==> TODO for next version
    • Insert encrypted map:
      OK
  • Perform all navigations from the Navigation Menu:
    Jump to last edit location behaves strange. Moves ok. Folding OK, Jump to node: first time, an extra click is needed, after that: ok
  • Perform all actions from the Tools menu
    • Join nodes:
      OK
    • Split node:
      OK
    • Sort children:
      OK
    • Toggle root node:
      OK
    • Show revision times:
      OK
    • Show revisions in yellow:
      OK
    • Attribute manager and assign attributes:
      OK, but not extensively tested
    • Time Management:
      • Adding dates, reminders and remove reminders:
        OK
    • Show time list:
      OK
    • Eval script '=17+4':
      OK
    • Script editor opens, and evals:
      OK
    • Share Map:
      OK between Windows64 (asks for permission) and Linux
      • Missing locking: one starts editing a node, the other removes the complete path to the new node ==> the text windows remains in the air and after editing, the node is lost.
        Mentioned in documentation map.
    • Maps open and search something with umlauts:
      OK
  • Insert Hyperlinks
    • Picture from file:
      ok
    • Hyperlink from file:
      ok
    • Hyperlink via textfield and open in browser:
      ok
  • Paste Image:
    Not OK: Under win64 not possible. A link to the file is inserted.
  • Make graphical link:
    ok
  • Move the link:
    ok
  • Change properties of the link:
    ok
  • Remove link:
    ok
  • Move nodes and reset its positions:
    ok

Styles

  • Add a style:
    ok
  • Change positions of styles:
    ok
  • Rename a style:
    ok

Scripts

  • Add the most basic script and execute ('=17+4'):
    ok
  • Add a script to a style and execute: ok, but in the script editor, one has to select the script, otherwise no editing is possible. This should be changed in the future

Clones

  • Add a clone and change both clones:
    ok
  • Remove a cloned node. If there is only one clone left, it should drop the clone symbol:
    ok
  • Move and cut/paste clones. They should remain:
    ok
  • Try both complete and children-only cloning:
    ok

Copy, Paste

  • Move nodes by mouse:
    ok, minor bug: but not above encrypted nodes
    Minor bug
  • Cut and paste nodes:
    ok

Geographical Maps

  • Add a position to a node:
    ok
  • Jump in both directions:
    ok
  • Remove position:
    ok
  • Search for places with special chars:
    win64: ok
    Mac: Minor Bug: The results have '?' instead of proper characters.
  • Export maps:
    ok
  • Add maps as pictures to nodes:
    ok
  • Fold/unfold. Map point should disappear/reappear:
    ok
Personal tools